19.februar

Da er det på tide med en oppdatering og litt ifo om de små nøstene. Dagene går mest med til å sove og spise med innslag av perioder med lek. De har vært litt løse i magen med det har vi fått kontroll over. Dette er nok pga at de får mer hundefor å minder morsmelk. Hjaja begynner å bli litt lei for, de har fått noen tenner. Å de er skarpe, nåler er det passende ordet. Klokipping er også noe de har vært igjennom 2-3 ganger å det også går bedre og bedre. I dag fikk de også mark-kur og den pastaen var noe rart. De smattet veldig og syntes dette ikke var noe godt, men ned måtte det. Det har også vært noen milde dager og da har de vært ute på terrassen litt og snø var noe rart og spennende. Noen valpekjøpere har også vært på besøk og jeg er i den tro at valpene kommer til et hjem der de vil få det godt.   

25.januar

Du verden så fort tiden går. Nå er valpene alt 2 uker gamle. De spiser godt og legger på seg. De har nesten dobblet vekta fra de var født. På fredag kveld kunne vi se en liten sprekk i øynene på den ene hanvalpen. Og da vi våknet på lørdag hadde faktisk alle valpene åpnet øynene sine. Det er merkbart at øynene er åpne for, det blir gradvis mer liv. De er allerede begynt å søke kontakt. Når vi er nede ved valpekassa og prater til dem så reagerer de med å snu seg og vi ser at de søker mot der lyden kommer fra. Synet er nok ikke ferdig utviklet men forskjellen på lys og skygge må de se.
Hjaja som den gode mor som hun er slipper ingen av de andre hunene inn på soverommet, for der er det hun som er sjef. Hun er ikke så mye i valpekassa lengre, men sulte gjør valpene ikke for de er så rolige å se så fornøyde ut. På blide har jeg prøvd å få frem at øynene har åpnet seg men det er ikke lett.
 

Valpene er født.

Natt til lørdag 7. januar ble det virkelig liv i valpemagen til Hjaja. Men selv om hun hadde rier så ville hun ikke presse ordentelig. Så etter 2,5 timer tok vi kontakt med vetrinærvakta på Vertrinærhøyskolen for å spørre om råd. Resultatet ble at det ble en Oslo tur kl.3 om natta og godt var det. Den første valpen satt litt fast og vi regnet da med at det muligens ble keisersnitt. Men etter hvert klarte hun og presse den første valpen ut etter hjelp av både det vetrinæren kalte "Red Bull" og mye fysisk behandling.. Den første var en tispe, så kom det 2 hanner og til slutt en tispe.
Som den perfekte mor har Hjaja full kontroll på alt som skjer i valpekassa. Hun vasker og steller etter alle kunstens regler. Næring i melka er heller ikke noe problem for de er veldig rolige og harmoniske og jeg syntes lakrisnøstene vokser så alt for fort.    

Hanvalp nr1

Hanvalp nr 2

Tispe nr 1

Tispe nr 2

Vi venter og er spent.

Nå er tiden snart ute for å vente på små lakrisnøster. Hun er i uforskammet god form og henger fortsatt med på dagelige turene. Ikke like rask, men med en maven som nesten subber bakken er det ikke like lett å holde følge. Inne så er alle stillinger ubekveme, uansett hvor hun ligger så er hun nå rastløs. Den beste stillingen er på fange, på ryggen å vi skal klø henne på maven. Da kan vi konstantere at det er "party" i den lille maven. I perioder er det så stor aktivitet at jeg blir nesten litt skremt. Det buler ut i alle retninger å det kan merkes at hun også syntes dette ikke alltid er like greit. Jeg tror og håper for hennes del at valpene vil bli født i løpe av helgen. Jeg vet også det er mange valpekjøpere som venter spent på fødselen. Alle vil bli kontaktet når fødselen er over.

Da er det på tide med litt oppdatering igjen. Tiden går så alt for fort. Jeg har jo lovet alle intresserte i å kjøpe valp om å følge med på hjemmesiden, for den vil jeg oppdatere gjevnlig. Så nå er det bare å brette opp skjortearmene.
 
Nå er det tydelig å se at Hjaja er drektig. Hun vil helst ligge på gulvet for det er kjøligere enn på fanget eller i en stol f.eks. Men fortsatt en ordentlig koseklump. Hun begynner å bli god å rund over ryggen. Så det blir spennede å se hvor stor hun blir, hun har enda  2-3 uker igjen. Men sprek som en fole. Hun tukter de andre å holder kontrollen for, hun er sjefen.
Ute på tur ligger hun ikke etter de andre for, hun skal helst være først i løypa.
Ny oppdatering mellom jul og nyttår.


Valper etter Hjaja og Chivas
Sorte valper ventes uke.1 - 2012

Elin Andorsen 13.01.2012 22:22

Vi gleder oss til bilder:) Hilsen Elin og PK

Anders Rummelhoff 07.01.2012 16:17

Lykke til med fødselen!

hanne 04.01.2012 18:07

Lurer på om valpene allerede er solgt?

| Svar

Nyeste kommentarer

01.09 | 19:25

Hei, Vennligst send info på mail. vidar.m@hebb.no

01.09 | 18:34

Hei,
Vi er en aktiv familie på 4 som bor i Fetsund som ønsker oss en sort/sølv bartegutt som nytt familiemedlem. Ønsker veldig gjerne å bli satt på venteliste.

04.04 | 14:55

Hei!
Er et hundevant pensjonistektepar som er på jakt etter en dvergschnauser.
Bor i Oslo, på grensen til Nordmarka, og vil gjerne stå på liste, helst tispe.

27.03 | 22:12

Vi mistet mira, sort/sølv i januar og er på desperat jakt etter ny hund. Ønsker veldig å stå på liste for en tispe. Bor i stavanger. Tlf 41608826.
Mvh Ellen