C - kullet

8. okt.

Siste valpen reiste søndag 2. okt. Reisen var ikke så lang, bar over åsen til Eina. Har fått tilbakemelinger fra alle valpekjøperne at det har gått veldig bra. De har nå funnet seg til rette og har skjarmert hele familien og mer til.
Sover hele natten, spiser som noen ulver og er ellers sosiale og hengivende.

Ida og Trond-Anders Nerødegård fra Eina. Trond-Anders var på job når Bella ble hentet.

Oppdatert 25.sept.

Nå er det på tide med oppdatering, for i dag er valpene 8 uker. Tiden går så fort når en har noen små nøster løpende rundt bena. De har blitt noen herlige typer, med hver sin personlighet. De siste ukene har det blitt mye trening på å bli huserene og det har godt bra. De er nesten blitt husrene og noen ganger så sier de i fra når de skal ut. Sist tordag var det tur til vetrinæen som sto for tur. De skulle chippes og ha den obligatoriske valpeskjekken. Alt gikk som planlagt og de er utrolige. Sprøyta som har chippen er forholdsvis tykk, ingen sa en lyd. Dette var helt naturlig. En faktiskt loggret mens hun fikk sprøyta.
I dag er det 3 stykker som reiser til nye og trygge hjem. 2 tisper hadde lang vei også, Krisiansand og Stavanger. Veslegutt skulle "bare" til Kolboten. Siste jenta blir litt lenger og reiser ikke før neste søndag. Hun skal til Toten (nesten lokalt). Jeg ønsker alle lykke til med de nye familiemedlemmene og turkammeratene.
Kathrine fra Sofienmyr som skal dele tilværelsen med Sheriff.

Dana flyttet til Kr.sand og til matmor Inger Wenche Olaisen.

Familien Strand fra Stavanger. Carmencita blir navnet på den minste.

Valene er nå 4,5 uke gamle

Nå er det på tide å få oppdatert valpesiden igjen. De sover fortsatt mye men når de er våkne går det i 200.De skarpe tennene har nå begynt å vise seg. De får nå 2 måltider om dagen i tillegg til at de dier. Klipping av klør går fint, dette må gjøres regelmessig for Fanta blir fort sår når de melketramper. Første runde med ormkur var heller ikke noe problem, de svelget pillen som om de ikke hadde gjort noe annet. Som det kommer frem av bildene så har vi begynt å være litt ute også,men bare så lenge det er tørt vær. Er det vått så blir de fort kalde å det er ikke bra. Det er litt skummelt også, så det er godt å ha mamma i nærheten. De 3 tispene søker fortsatt etter et nytt og trykt hjem.  

Valpene ca.2 uker

Da er valpene snart 2 uker og det begynner å bli liv i valpekassa. Det skjer ikke så mye annet enn at de spiser og sover. Melkebaren er jo åpen døgnet rundt og Fanta er flink med valpene. Hun bor stort sett i kjelleren og oppserverer valpene. Nå når de sover, ligger hun gjerne utefor, men så fort det er en lyd er hun der og viss en av valpene ønsker en tår så åpner hun baren (ta så mye du vil). Hun er en flink mor. Nå har de også begynt å åpne øynene. Det er 2 tisper som var først, men gutten ligger ikke langt unna. I løpe av kvelden vil nok han også åpne øynene. De neste dagene vil det nok bli merkbart mer liv i valpekassa. Valpene er fortsatt veldig jevne av størrelse. Ingen som skiller seg ut. Skal i dag ut å kjøpe markur som de skal ha neste uke. Det er alltid en prøvelse for det er det første de har i munnen som ikke kommer fra puppen. Har prøvd å tatt noen bilder, men de liker ikke fotografen (blitzen), de har lett for å snu ryggen til kamera.

Valpene er født

Lørdag 30.juli kl. 2030 begynte riene og vi så for oss en fødsel som muligens var over innen rimelig tid. Merkelig nok så skjer alltid fødsler på natta (syntes jeg). Så jeg hadde et håp om at det ikke skulle gå hele natta.
Riene fortsatte ut over kvelden og ikke noe mer skjedde.
Kl.2245 begynte jeg å bli litt urolig. Jeg tok kontakt med Vetrinærhøyskolen i Oslo for å få noen råd og tips. Det ente med at vi kl. 2300 pakket med oss teppe og hundekurv og satte oss i bilen og dro til Oslo. Under veis fikk Fanta litt sterkere rier og noen bakbein kom til syne, men der stoppet det. Da vi annkom Vetrinærhøyskolen var det stor aktivitet der så vi måtte vente på tur. Mens vi ventet fikk Fanta den første valpen ca. kl. 0015 natt til søndag 31.juli. Første ei jente så en gutt og deretter 2 jenter. Alle kom til verden av seg selv uten hjelp, i gangen på Vetrinærhøyskolen i Oslo. Siste valpen er født kl.0320. Fanta gjode en kjempe jobb til å tenke på at fødslen pågikk i ca.7 timer.
Så var det å pakke Fanta og valper i bilen for å sette nesa nordover til de store skoger. Så drømmen om en normal kveld ble det ikke noe av.
Da vi kom hjem måtte vi veie valpene. De så utrolig gjevne ut. Jo, riktig. De veide fra 246g til 256g. Allerede tirsdag kveld hadde de økt vekten med ca.50g alle sammen. I denne perioden gjør de ikke noe annet enn å spise og sove. 
Fanta er en fin og rolig mor og passer godt på de små.
   

30. juni

Fanta har forandret oppførsel den siste tiden. Hun har blitt mye roligere og ikke minst kosete. Når vi er ute å går tur er hun første mann og aktiv som alltid.
Så når vi i dag hadde time hos vetrinæren må jeg innrømme at jeg var litt spent. Og tilbakemeldingen var possitiv. Hun var drektig. Så går alt etter boka blir det fødsel i månedskifte juli/august.
Elsa er ei morsom frøken. Masse spillopper og full fart hele dagen. Hun har funnet seg godt til rette og går fint sammen med de andre. Hun er ei herlig å henngivende jente.
Ellers er det ikke mye som skjer her på kennelen, kun litt vedlikehold av pels. Det er litt feriemodus om dagen.

18. juni

27. og 29. mai hadde vi besøk fra Superplay Kennel, Finland og Dog-Otho`s Michael "Mike". Fanta hadde løpetid og det ble 2 vellykkede parringer, så vi håper på valper i månedskifte juli/august.
Skulle du være inntresert i valp er det bare å ta kontakt.
Inger Wenche Olaisen 15.10.2011 09:55

Hei, hilser så mye fra Kr.Sand. Dana har fått en stor fanklubb her, fra 2 til 80 år:) Hun har en herlig personlighet og ett fantastisk utseende:) God Helg

| Svar

Nyeste kommentarer

01.09 | 19:25

Hei, Vennligst send info på mail. vidar.m@hebb.no

01.09 | 18:34

Hei,
Vi er en aktiv familie på 4 som bor i Fetsund som ønsker oss en sort/sølv bartegutt som nytt familiemedlem. Ønsker veldig gjerne å bli satt på venteliste.

04.04 | 14:55

Hei!
Er et hundevant pensjonistektepar som er på jakt etter en dvergschnauser.
Bor i Oslo, på grensen til Nordmarka, og vil gjerne stå på liste, helst tispe.

27.03 | 22:12

Vi mistet mira, sort/sølv i januar og er på desperat jakt etter ny hund. Ønsker veldig å stå på liste for en tispe. Bor i stavanger. Tlf 41608826.
Mvh Ellen